Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — Ege Rallisi’nin Ardından…

Ege Rallisi’nin Ardından…

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası sezonuna Ege Rallisi ile start verdik. Asfaltı çok zor ve tuzaklı bir yarıştır Ege. Bu yıl sezona takım olarak istediğimiz başlangıcı hem takım, hem de Orhan-Burçin olarak malesef yapamadık. İlk etapta Murat‘ın şanssız bir şekilde yarış dışı kalmasına Yağız’ın problemi eklendi. Puan olarak takımı sırtlama görevimizi yerine getiremedik. Sakin, temkinli ve teknik olarak çok hazır başladığımız bir yarışta istediğimizi alamamış olmanın verdiği üzüntü olsa da sezonun henüz ilk yarışını yapmış olduğumuz için bundan sonraki yarışlar için planlarımızda ufak tefek değişiklikler ile bu durumun üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum.

Genel klasman yedincisi iken patlayan lastiğimiz sonucunda yarışı genel klasmanda onbeşinci, sınıf 6’da ikinci ve ikiçeker sınıfında ise üçüncü tamamladık. Bu durum bize Ege Rallisi’nin hızdan çok strateji yarışı olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu. Ege Rallisi karakter olarak hata affetmeyen, gizli tuzaklarla dolu ve sürüş zekasının ham hızın önüne geçtiği bir ralliydi, ama artık geride kaldı. Bu yarıştan gerekli dersleri çıkartıp, önümüzdeki yarışa konsantre olmalıyız.

Geçen yıl ilk defa asfalt olarak yapılan Eskişehir Rallisi güzel bir organizasyondu, bu yıl tekrarlanıyor. Eskişehir asfaltı daha az mıcırlı, daha çok tutunan bir karaktera sahip, R2 Fiesta‘mız ile bu zeminde başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Eskişehir’de takımımıza maksimum puanları kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.

Eskişehir’de görüşmek üzere

Orhan AVCIOĞLU

GERİ DÖN: Haberler