Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2011 Yeşil Bursa Rallisi

2011 Yeşil Bursa Rallisi

Ekipler 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 6. randevu için Bursa’daydı… Bursa Otomobil Sporları Kulübü BOSSEK tarafından organize edilen Yeşil Bursa Rallisi’nin ardından Castrol Ford Team Türkiye takımı bitimine bir yarış kala Yağız Avcı ile pilotlar şampiyonluğunu, Orhan Avcıoğlu ile Sınıf 6 birinciliğini ve takımlar birinciliğini matematiksel olarak garantiledi.

Uludağ ve Orhaneli-Keles bölgesinde yer alan 133,21 km’si özel etap toplam 482,96 km uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilen ve uzun bir aradan sonra tekrar asfalt parkura dönüşen Yeşil Bursa Rallisi’nde Orhan Avcıoğlu-Burçin Orhan için şanssızdı. Yarış boyunca mekanik sorunlarla boğuşmak zorunda kalan Avcıoğlu-Korkmaz ikilisi tüm zorluklara rağmen finişe ulaşarak elde ettikleri puanlar ile sezonu Türkiye Ralli Sınıf 6 Birincisi olarak noktaladılar…

Sezonu sınıf birincisi olarak tamamlayan ancak bu rallide yaşadığı sorunlar nedeni ile üzgün görünen Orhan, yarışın ardından “Bursa’da çok çok zorlandık. Hem psikolojik olarak, hem mekanik problemler ile… Hayatımın en zor yarışı oldu diyebilirim. İlk gün sondan bir önceki etaba 1 km. kala yağ soğutucusu probleminden ötürü 26 dakika normal etap cezası aldık. İkinci güne başlamadan arıza sabah tamir edildi, ikinci loop’a çıktık ordan servise dönerken de fren merkezi patladı. Frensiz yarıştık tüm yarış neredeyse… Takım için de pek iyi bir yarış olmadı, ancak Emre podyuma çıktı takımı temsilen. Bir tek ikinci loopta iyi gidebildik orada da zamanlarımız çok çok iyi zaten…” açıklamasını yaptı.

GERİ DÖN: Haberler KELİMELER : , , , , ,