Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2011 Ford Otosan Kocaeli Rallisi

2011 Ford Otosan Kocaeli Rallisi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun dördüncü yarışı Ford Otosan ana sponsorluğunda KOSDER tarafından organize edilen Kocaeli Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye ekibinin zaferi ile sona erdi.

30-31 Temmuz 2011 tarihlerinde koşulan yarışta zafer Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı’nın olurken, ikincilik yine aynı takımdan Murat Bostancı’nın oldu. Takımın R2 pilotu Emre Yurdakul ralliyi 6. sırada tamamlayarak takım için önemli puanlar topladı.

11 özel etaptan oluşan Ford Otosan Kocaeli Rallisi öncesinde “Kocaeli Rallisi takımımız için büyük önem taşıyor. Gölcük’teki fabrikamızdan ziyaretçilerimiz ve seyircilerimiz önünde hem genel klasmanda hem de sınıf klasmanlarında birinci olarak şov yapmak istiyoruz.” açıklamasını yapan Orhan Avcıoğlu için bu önemli yarış ne yazık ki şanssız geçti. Avcıoğlu –Korkmaz ikilisi benzin pompası arızası ile ralliye veda ettiler ve 2011 sezonunda ilk defa bir ralliden puan alamadılar. Yarışı genel klasmanda 6., iki çeker ve sınıf 6’da ise birinci durumda sürdüren ikili, 9. etapta yarış dışı kaldı…

“Gerçekten çok ama çok hızlı olduğumuz bir ralliydi. Yağızın kazanması ve Murat’ın ikinci olmasına ek olarak bizde beşinci veya altıncı olmak çok istiyorduk. Bizden üstün Otomobil ile yarışan Fatih Kara’nın da önünde ikiçeker sınıfında birinci durumdayken yolda kalmamız bizi gerçekten çok üzdü. Genel klasmanda toprak rallied bu kadar sınıf 3 otomobilin önünde altıncı durumda olmak bizim için özeldi ve sonunu getirmek çok isterdik. Ancak şu anda yapabileceğimiz pek birşey yok. Sezonun kalan rallilerinde elimizden geleni yaparak hem sınıfımızda hem de takımlar şampiyonluğunda zafere ulaşmak istiyoruz.” açıklamasını yapan Orhan Avcıoğlu, sıradaki yarış olan Eskişehir Rallisi’nden başarı ile ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.