Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2011 Bosphorus Rally / ERC

2011 Bosphorus Rally / ERC

2011 sezonunun ikinci yarışı ve ilk toprak rallisi olan, aynı zamanda Avrupa Ralli Şampiyonası’na puan veren Bosphorus Rally 03-04-05 Mayıs tarihleri arasında Istanbul’da gerçekleştirildi.

Bu yıl 40. kez düzenlenen Bosphorus Rally’yi 12 yıl aradan sonra bir Türk kazandı. Castrol Ford Team Türkiye pilotu ve Orhan Avcıoğlu’nun takım arkadaşı Yağız Avcı Bosphorus Rally’nin galibi oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın servis alanı olarak kullanıldığı rallide, ekipler Cuma günü 4, Cumartesi 8, Pazar 4 etap olmak üzere toplam 237 özel etap kilometresi katettiler.

Orhan Avcıoğlu–Burçin Korkmaz ekibi bu zorlu ralliyi yarışı genel klasmanda 12., iki çeker sınıfında ikinci, ve sınıf 6’da birinci olarak tamamladılar. Yarış sonunda Orhan Avcıoğlu Türkiye Ralli Şampiyonası Sınıf 6 Birinciliği’nde liderliğe yükseldi. “Yarış takımımız için unutulmaz oldu, Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez’i tebrik ediyorum. Bizim için de rekabetin yüksek olduğu bir yarış oldu, sınıfımızda birinci bitirdiğimiz için memnunuz.” açıklamasını yaptı.