Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2010 Via/Port Istanbul Rallisi

2010 Via/Port Istanbul Rallisi

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından 3-4 Temmuz 2010 tarihlerinde düzenlenen 2010 VIA/PORT İstanbul Rallisi Serkan Yazıcı’nın zaferiyle sonuçlandı. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın da altıncı ayağı olan İstanbul Rallisi’nde Ford Fiesta S2000, Fiesta R2 ve Fiesta ST ralli otomobilleri ile yarışan Castrol Ford Team Türkiye, 4 Temmuz 2010 Pazar günü akşamı dört aracını ilk 10 sırada finişe ulaştırarak 28. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde elde ettiği başarıyı sürdürdü.

Bu yarış, Temmuz ayının son haftasında yine İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Ralli Şampiyonası ayağı olan Boğaziçi Rallisi öncesinde de pilotlar için önemli bir hazırlık oldu. İstanbul Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye genel klasman 2’nciliği, 7’nciliği, 8’inciliği ve 10’unculuğu elde etti.   350 km’lik toplam mesafenin 114 km’si özel etaplarda koşulan ve son derece kırıcı toprak etaplardan meydana gelen rallide pilotlar sıcak ve parkurun kırıcılığının yanı sıra kıyasıya rekabetin getirdiği zorluklarla da mücadele ettiler.

Castrol Ford Team Türkiye adına Fiesta R2 ve Fiesta ST ile yarışan pilotlar Emre Yurdakul, Orhan Avcıoğlu ve Murat Bostancı da, tıpkı 28. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde olduğu gibi takımları adına maksimum puanı toplamayı başardılar. Castrol Ford Team Türkiye, sezonun başından bu yana sergilediği başarıları devam ettirerek Takımlar Şampiyonluğu için her yarışta önemli puanlar kazanarak liderle arasındaki farkı daha da azaltıyor.