Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2010 Ford Otosan Kocaeli Rallisi

2010 Ford Otosan Kocaeli Rallisi

Kocaeli Otomobil Sporları Kulubü‘nün organize ettiği ve Ford Otosan‘ın 8. defa ana sponsorluğunu üstlendiği Kocaeli Rallisi 12 Haziran Cumartesi gecesi yapılan özel seyirci etabı ile başladı ve Pazar günü geçilen dokuz etabın ardından tamamlandı.

Sporseverler için ralli heyecanını şehrin içine taşıyan özel seyirci etabında genel klasmanda yedinci zamanı yaparak yarışa başlayan Orhan ve Burak, Pazar gününün ilk etabı ile birlikte otomobillerinin vites kolunda meydana gelen bir arızadan ötürü yarışın ilk üç etabını sadece ikinci vites kullanarak geçerek ilk servise problemli ulaştılar.

Castrol Ford Team Türkiye‘nin deneyimli mekanik ekibinin otomobillerindeki problemi gidermesi ile yarışın genel klasmanında yükselişe geçen Orhan ve Burak, yarışın en son etabında sol ön aksları kırılınca etap içerisinde durdular ve 20 dakika zaman kaybettiler. Ellerinden kaçan puanlar ve zamana karşın pes etmeyip inatla otomobillerini finishe getirren Orhan ve Burak yarışı genel klasmanda 20. olarak tamamladılar.

Orhan yarıştan sonra: ” Bu yarış hem fiziksel hem de mental açıdan bugüne kadar yaptığım en zor yarıştı. Tabii madalyonun öteki tarafından baktığımızda problemsiz olduğumuz etaplarda önceki yarışlara oranla rakiplerimize daha yakın dereceler yaptık, otomobilimiz ile daha iyi bir uyum içerisindeyiz. Bundan sonraki yarışlarda takıma daha çok puan kazandırmak için ekstra bir mücadele sergileyeceğiz. Şanssızlıklardan ve problemlerden ders çıkartıp daha çok çalışacağız.”

GERİ DÖN: Haberler KELİMELER : , , , , ,