Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2010 Rally Of Turkey (WRC)

2010 Rally Of Turkey (WRC)

Orhan Avcıoğlu-Burak Akçay ikilisi, 2010 yılının ilk startını İstanbul’da ilk kez organize edilen Dünya Ralli Şampiyonası dördüncü ayağı Rally of Turkey ile aldılar. Perşembe akşamı Sultanahmet Meydanı’ndan verilen görkemli start ve daha sonrasındaki feribot ile boğaz gezisinin ardından, Cuma sabahı 23 etaplık zor maraton başladı.

Bu rallideki hedefleri yeni otomobilleri Ford Fiesta R2‘ye alışmak ve toplamı üç adet ulusal yarışa eşdeğer olan bu uzun rallide finishe gelerek Türkiye Şampiyonası için maksimum puan toplamak olan ekip genel klasmanda 23., R2 sınıfında ise 3. olarak Pazar akşamı Pendik’te finish gördüler.

Ulusal klasmanda 1. günü GK 6.sı, Gr.A ve Sınıf 6 birincisi, 2. günü GK 15.si, 3.günü ise  GK’da 10. Gr.A ve Sınıf 6 2.si olarak tamamlayarak sezona çok değerli puanlar ile başladılar.  Rallinin birinci ve üçüncü gününde sorunsuz giden ve otomobillerine alışan ekip, ikinci günün son etabında patlattıkları lastik sebebiyle 8 dakika zaman kaybederek geriye düştüler.

Yarış sonunda Orhan şunları ekledi: “2010’un ilk startını süper bir ralli ile yaptık, ikinci günün sonundaki lastik problemi dışında hiçbir problem yaşamadık, hem yeni otomobilimize hem yeni ekibimize alıştık. Fiesta kullanması çok zevkli bir otomobil, sezonun ilerleyen bölümlerinde eminim daha kuvvetli neticeler alacağız. Ford, Castrol, ve Teknik Motorspor ekibine bütün emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.”