Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2009 Mezopotamya Rallisi

2009 Mezopotamya Rallisi

Orhan ve Burak ikilisi Ekim ayının sonunda Ford Rallye Sport Turkey ile yarışmaya başladı.

Bu birlikteliğin ilk rallisi Mardin’de yapılan Mezapotamya Rallisi oldu. Yeni otomobilleri Ford Fiesta A7‘ye alışarak geçen bu ralli’de Orhan ve Burak Genel Klasman’da 5. olurken, sınıf 7 ve Grup A’da birinci oldular. Tüm ralli boyunca ilk beş içerisinde zamanlar yapan Orhan, 90 km’lik rallide 13 özel etap geçerek finishe geldi.

Orhan yarıştan sonra “Yeni bir takım ve yeni bir otomobil ile Mardin’deki ralliye katıldık. Serdar Bostancı’ya ve tüm ekibe sponsorsuz olduğumuz bu zamanda bize destek olduğu için teşekkür ederim. Bu fırsat bizim için çok kıymetli. Ekip çok sıcak ve iyi. İlişkimiz yeni olmasına rağmen hem mekanik ekiple hem yönetim kadrosuyla güzel bir hava yakaladık, inşallah büyük başarılar kazanıcaz.  Kilometresi çok fazla olmamasına rağmen uzun soluklu bir ralli oldu ve finishe ulaşarak istediğimizi aldık. 2 çeker otomobillerin en hızlısı biz olduk, önümüzde sadece Mitsubishi otomobiller olması hız açısından yavaş olmadığımızı gösteriyor.  Önümüzde Kocaeli Rallisi ve Istanbul Mahalli Şampiyonası var, buralarda podyuma çıkmak istiyoruz.” dedi.

Yarışı Parkur Racing’den Yağız Avcı kazanırken, yine Parkur Racing’den Güven Bostancı 2. ve Mustafa Söylemez ise 3. bitirdi.