Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2009 İMK Gece Rallisi

2009 İMK Gece Rallisi

Mayıs ayında askerlik görevini tamamladıktan sonra ilk rallilerinde start alan Orhan Avcıoğlu – Burak Akçay ekibi IMK Solargard Gece Rallisi‘ni Grup N birincisi, Sınıf 2 birincisi, Gençler Birincisi, ve Genel Klasman ikincisi olarak tamamladılar.

Türkiye’de Fiat Palio N2 sınıfı bir otomobilin genel klasmanda aldığı en iyi derece rekorunu elinde bulunduran Orhan Avcıoğlu, bu rekoru Istanbul Motorsporları Kulübü’nün düzenlediği Solargard Gece Rallisi‘nde geliştirerek müthiş bir başarıya imza attı.

18 Temmuz 2009 gecesi start alan ve 20 ekibin katıldığı rallide 5 kapı numaralı FIAT Palio N2 otomobilleri ile start alan Orhan-Burak ikilisi toplam üç etap üzerinden koşulan rallide, tüm etapları ilk beş içerisinde tamamlayarak istikarı hız ile birleştirdiler ve son etaba genel klasmanda 2 saniye ile 4. olarak girdiler.

Yarışın en son etabında önlerindeki rakipleri Halim Özal‘ı 6 saniye geride bırakan Orhan ve Burak, yarışın lideri Menderes Okur‘un yolda kalması ile ralliyi Genel Klasmanda 2. olarak tamamladılar. Orhan yarış sonunda “Sprint bir yarış oldu. Her ne kadar toplam kilometre kısa olsada konsantrasyonumuzu ulusal yarıştaymışcasına yaptık, en son etaba girerken Halim Özal’ı geçip üçüncü olma hedefini koyduk. Ancak finishte hem Okur’un kaldığını hem de Halim Özal’ı geçtiğimizi görünce 2. olduğumuzu anladık. 3.’lük beklerken 2. olmak hoş bir süpriz oldu. İmkanlarımız doğrultusunda olabildiğince hazırlanmıştık, sonuç süper oldu! Avcıoğlu ailesinin diğer fertlerine ve Burak’a çok teşekkürler. Vatani görevim nedeni ile bir süre ara verdikten sonra tekrar yarışıyor olmak süper bir duygu!” diye ekledi…