Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2008 Ford Otosan Kocaeli Rallisi

2008 Ford Otosan Kocaeli Rallisi

1-2 Kasım 2008 tarihlerinde kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporları Derneği tarafından organize edilen Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 2008 Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası’nın final yarışı idi.

Yarışa 17 kapı numarası ile FIAT Palio N2 otomobilleri ile katılan Orhan Avcıoğlu – Burak Akçay ikilisi yarışı genel klasmanda 9. bitirerek Türkiye Ralli Şampiyonası tarihinde N2 otomobil ile Genel Klasmanda 9. olan ilk ekip oldular. Yarışın 9 etabının 7 sinde N2 sınıfında best time yapan Orhan ve Burak, yarışı N2 sınıfında 3 dakika farkla birinci, Genel Klasmanda ise dokuzuncu sırada finiş gördüler.

Yarıştan sonra Orhan Avcıoğlu: “Hayatımın en iyi yarşıydı. Her açıdan. Hem konsantrasyon, hem motivasyon, hem hazırlık olarak çok iyi bir psikoloji ile geldik buraya ve sonuç da güzel oldu. Burak ile artık çok iyi bir ekibiz ve ona  bütün bir sezon beraber yaşadığımız herşey için teşekkür ederim. FIAT Palio otomobilin daha güçlü rakiplerine karşı neler yapabileceğini gösterdiğimizi düşünüyorum. Bütün sezon bir an bile olsun buna olan inancını kaybetmeyen bütün mekaniklerimize ve takımımıza teşekkür ederim. Ayrıca FIAT’a ve LASSA’ya müthiş bir sezon için çok teşekkür ederim. Hep beraber önümüzdeki sezonlarda ve daha büyük başarılar kazanıcaz. Bütün bunların yanında bana her zaman destek olan aileme ayrıca teşekkür ederim.”

Orhan Avcıoğlu ve  Burak Akçay bu sonuç ile katıldıkları rallilerin yarısını kazanmış oldular ve hem Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası N2 sınıfı, hem de Türkiye Ralli Gençler Şampiyonası’nda 2. oldular…