Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2008 Ege Rallisi

2008 Ege Rallisi

Orhan Avcıoğlu-Burak Akçay EOSK tarafından İzmir’de düzenlenen Ege Rallisi‘ni N2 sınıfında 5. olarak tamamladılar. Beyler, Efemçukuru, ve Çatalca etaplarının üçer kez geçilmesinden oluşan rallide 9 özel etabın 7sinde N2 sınıfında best time yapan ikili, sondan bir önceki etap olan 8. etapta lastik patlatınca N2 liderliğinden 5.liğe gerilediler. 9 etap sonunda N2 sınıfından birinciliği Mithat Diker aldı.

İlk asfalt rallilerinde tecrübe kazanan Orhan Avcıoğlu-Burak Akçay ikilisi yarışın 8. etabında lastik patlattılar. Etap içinde patlayan lastiği değiştirmeye karar veren ekip krikolarının bozulması nedeni ile toplam 15 dakika kaybedince N2 sınıfında 5.liğe, yarışın genel klasmanında ise 16.lıktan 32.liğe geriledi.

Orhan Avcıoğlu kendileri açılarından yarışı şöyle anlattı: “İlk asfalt rallimize çok iyi başladık, ilk gün hiç problem yaşamadık ve küçük bir farkla günü kendi kategorimizde lider tamamladık. Pazar günü yarışın üçte iki’lik bir bölümünün olduğunun farkındaydık ve tempomuzu buna göre ayarlamıştık. 8. etabın başlarında bir sol virajı biraz fazla kesince, virajın içindeki kayaya lastiğimizi çarptık ve patladı. Değiştirmeye karar verdik ama durup arabayı krikoya kaldırırken fark ettik ki krikomuz çalışmıyor. Tabi biz arabanın altını oyup lastik için yer açana kadar 15 dakikamız gitmişti bile. Yapacak bir şey yok ama, bu sporun içinde olan şeyler bunlar. Bizim için önemli olan bu tecrübelerden dersler çıkartmak ve tekrarlanmamasını sağlamak.”

GERİ DÖN: Haberler KELİMELER : , , , , ,