Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2007 İstanbul Şampiyonası 2.Ayak

2007 İstanbul Şampiyonası 2.Ayak

Orhan Avcioglu-Burak Akçay ikilisi 2007 Castrol Istanbul Ralli Şampiyonası’nın 2. ayağını N2 sınıfında birinci, genel klasmanda da sekizinci olarak tamamladılar.

Yarıştan birkaç gün önce yağan yağmur kayıtları etkilemedi ve 47 araba start aldı. Ekipler 45 özel etap kilometresi geçerken, yarışın toplam mesafesi 165 kilometreydi.

Orhan ve Burak N2 sınıfında her etap best time yaparak birinciliğe ulaştılar. N2 sınıfında ikincilik Tunç Tuncer’in oldu. Orhan’ın yarış hakkındaki yorumları: “Bu yarışı kazanmak bizim şampiyonada potada kalabilmemiz için çok önemliydi. Ama kazanabilmemiz için önce finishe gelmemiz gerekiyodu. Biz ikisinide yapmayı başardık ve problemsiz bir yarış geçirdik. Inşallah son yarıştada aynı performansı gösterebiliriz ve N2 şampiyonluğuna ikinci yıl üst üste ulaşırız.”

Şampiyonanın ilk yarışında mekanik problem nedeni ile abondone olan ekip, bu yarışta aldığı birincilikle şampiyonada liderliği Hakan Kargın ile paylaşıyor. Şampiyonada N2 klasmanında puan durumu şöyle;

1. Orhan Avcioglu … 9 puan
= Hakan Kargın … 9 puan
3. Gökhan Serim … 8 puan
4. Eren Üçlertoprağı … 7 puan
5. Tunç Tuncer … 6 puan

Istanbul Ralli Şampiyonası’nın son ayağı 26 Ocak’ta koşulucak. Bu yarışta ekipler ilk iki ayağa göre bir özel etap fazla geçtikten sonra 17:30 da finishe gelecekler.