Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2014 Sezonuna Ege’de Başladık

2014 Sezonuna Ege’de Başladık

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası İzmir’de yapılan Ege Rallisi ile başladı. Bu sene, geçen yıldan farklı olarak mücadelemizi genel klasman seviyesine taşıyacağımız Super2000 sınıfı dört çeker Ford Fiesta otomobilimiz ile yarışıyoruz. 2013 yılında iki kere toprak rallilerde kullanma imkanı bulduğumuz Fiesta S2000 ile sezon öncesi test amacıyla mahalli bir yarışa katılmış ve biraz da olsa ısınmıştık. Daha sonra yarış öncesi basın lansmanı ile birilikte güzel bir havada test yapıp Ege rallisi hazırlıklarımızı tamamladık.

Bu yıl 38 otomobilin kayıt yaptırdığı Ege Rallisi’nde takım arkadaşımız Murat Bostancı 3, biz ise 4 kapı numaralı otomobilimiz ile startımızı aldık. 10 etabı ve toplam 120 kilometre uzunluğu olan yarışta Cumartesi günü 4, Pazar günü 6 etabın geçildi. Castrol Ford Team Türkiye olarak öncelikli amacımız Murat’ın ilk üç içerisinde finishe ulaşması, bizim ise asfaltta ilk yarışımız olması sebebiyle ilk beş içerisinde olmamızdı.

Cumartesi günü yapılan ilk 4 etabı Burak Çukurova’nın 6 saniye gerisinde beşinci olarak tamamladık. Pazar günü ise rekabetimiz aynı seviyede devam etti. Önümüzdeki Fatih Kara lastik patlatıp, Yağız Avcı ise mekanik arıza yaşayınca son iki etaba Burak abi ile ikincilik için çekişerek girdik. En son etapta da elimizden gelenin en iyisini yaptık ve Murat’ın kazandığı yarışta biz de genel klasman ikincisi olduk. Sezona duble yaparak başlamak hem takım hem bizler için müthiş bir motivasyon oldu.

Yarış genelinde co-pilotum Burçin abi ile uyumumuz oldukça iyiydi, birlikte dördüncü sezonumuza başladık, yeni otomobilimizde de kendimizi rahat hissediyoruz. Yarış öncesi ve yarış süresince bizi ve otomobilimizi güçlü tutan başta Teknik Motorspor ekibi, Serdar Bostancı, Adnan Sarihan, Ford, Castrol, Pirelli, Kale Oto Radyatör, İnci Akü, Borusan Lojistik, Setur, Ağaçlı, ve Parıltım’a teşekkür ederiz. Yarışı kazanabilecek beş otomobili birbirinden hızlı ve tecrübeli pilotların kullanıyor olması bu yıl şampiyonluk rekabetinin müthiş keyif vereceğine işaret. Umarım bundan sonraki yarışlarda da aynı seviyede rekabet devam eder, hem yarışanlar hem de izleyenler için güzel bir yıl olur.Bir sonraki yarışımız 10-11 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de, tüm sporseverleri bekleriz.

GERİ DÖN: Haberler