Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — Bursa’da Sezona Müthiş Final

Bursa’da Sezona Müthiş Final

Türkiye Ralli Şampiyonası 20-21 Ekim tarihlerinde yapılan Yeşil Bursa Rallisi ile tamamlandı. Castrol Ford Team Türkiye 2011’den sonra bu yıl da Türkiye Takımlar Şampiyonluğunu kazandı. Biz ise, co-pilotum Burçin Korkmaz ile Türkiye İki Çeker Şampiyonluğu ve Sınıf 6 Birinciliğini resmen tasdikledik. 

Sezon sonunda kazandığımız bu başarıya yarış boyunca yine takım arkadaşımız Emre Yurdakul ile girdiğimiz keyifli mücadeleyi de ekleyince, unutulmaz bir yarış çıktı ortaya. Yarışa ekip olarak pek iyi başladığımız söylenemez; ilk etap özel seyirci etabıydı ve bu önemli yarışta herhangi bir risk almamak için fazla yavaş kaldık. Daha sonra ilk günün diğer kalan 3 etabında doğru tempoyu bulduk ve 45 dakikalık gün sonu servisine genel klasmanda sekizinci, iki çeker sınıfında ise Emre’nin 1.3 saniye arkadaşında ulaştık.

Yarışın ikinci gününe başlarken Burçin abi ile bugünün sezonun son yarış günü olduğunu ve keyif alarak kullanmamız gerektiğini konuştuk. Tempomuzu iyi ayarladık ve güne çok iyi bir başlangıç yaptık. Günün ikinci etabında yarım spin attık ve bu sezon boyunca yaptığımız tek hata olarak kaldı. Yarışın ve sezonun son etabına geldiğimizde genel klasmanda altıncı, iki çeker sınıfında ise on üç saniye ile liderdik. Bu durumu korumak ve sezonu tamamlamak için start aldık. 20 kilometrelik etabın başlarında fren balatalarımızın bittiğini hissettik, ve tam orta nokta noktasından sonra çok kuvvetli bir yağmur başladı. Kuru asfalt lastiği ile, rekabetin içerisinde ıslak parkurda gazlamak gerçekten bu yarışı bizim için unutulmaz kıldı. Etap sonuna problemsiz ulaştık ve hem iki çekerde hem de sınıf altıda birinciliğe uzandık. Son etapta yaşadıklarımızdan ötürü bu yarış çok farklı bir yere ve tatmin duygusuna sahip bizim için…

Artık sezon bitti, ve gözler TOSFED gala gecesine çevrildi. Kupalarımızı almak için sabırsızlanıyoruz.

2013’te görüşmek üzere!

GERİ DÖN: Haberler