Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — Zorlu Kocaeli’den Birincilik Geldi

Zorlu Kocaeli’den Birincilik Geldi

Takımımızın ev sahipliğinde yapılan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye olarak takımlarda liderliğe oturma parolası ile start aldık.Yarış öncesi sezonun ikinci yarısına başlıyor olmanın ve takımlar şampiyonasında yaşanan rekabetin getirdiği belirli bir stres vardı. Castrol Ford Team Türkiye için öncelikli amaç dört otomobilin de yarışı tamamlaması, Genel Klasman 1.Liği ve diğer 3 aracın ise ilk 10 içerisinde yeralmasıydı. Bizim için hedef ilk 10 içerisinde finish, iki çeker kupası birinciliği ve sınıf 6 birinciliğiydi.

Takımdaki iki adet Fiesta S2000’in yanı sıra bizim bu yıl üçüncü sezonumuzu yaptığımız Fiesta R2 hem dünyada hem Türkiye’de kendini kanıtlamış bir otomobil. Bu yarışın daha yavaş karakterli olması bizim için bir dezavantaj olarak görünse de düz ve iniş karakterli etaplarda genel klasmanda varlığımızı hissettirebileceğimizi düşündük. İlk etapla birlikte yüksek bir tempo oturtmaya çalıştık ve hatasız kullanmaya konsantre olduk. Fiesta etabının kırıcı, Otosan etabının ise kaygan olacağını tahmin ediyorduk, ilk gün etaplarında büyük riskler almadan, akşam servisinde durumu
değerlendirmek için iyi bir tempo ile gitmeye çalıştık ve bunu başardık. Geçilen dört etap sonunda ilk günü genel klasmanda sekizinci, iki çeker sınıfında lider kapattık.

İkinci güne başlarken birinci etap olan Fiesta’da altıncı kilometrede bir virajın içerisindeki betona sağ ön lastiğimizi çarptık ve uzunca bir süre lastik patlatmanın psikolojik stresi altında gittik. Etap sonuna geldiğimizde lastiğin patlamamış ama havasının inmiş olduğunu düşünüyorduk ancak, sapa sağlam olduğunu görünce açıkcası biraz şaşırdık. Notumuzla ilgili olan bu hatayı düzelttikten sonra yarışın en kısa etabı olan Ford’a oradan da Transit etabına doğru yola koyulduk. Takım arkadaşlarımız Emre Yurdakul-Burak Erdener ile girdiğimiz mücadelede her iki etabı da birer
saniyenin içerisinde bitirdik. Bu rekabet bizi genel klasmanda yedinci ve sekizinciliğe çıkarttı. Daha sonra sabah etaplarının son etabı olan Otosan’ı da geçerek servise genel klasman yedincisi ve iki çeker sınıfında 25 saniye ile lider olarak döndük.

İkinci loop için serviste durum değerlendirmesi yaparken takımlar şampiyonasında üçüncü otomobil puanı için genel klasmanda olabildiğince yüksek bir yerde bitirmek bizim için çok önemliydi. Yukarıdaki rakiplerimizin teknik bir arıza yaşamaması durumunda genel klasmanda daha yükselme imkanımız gerçekçi olmadığından ve Yağız ve Murat’ın birinci ve ikinci konumda olmasından dolayı yarışı risk almadan bitirmeye çalıştık.

Ev sahipliğini yaptığımız Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde iki çeker otomobiller birincisi, sınıf 6 birincisi ve genel klasman yedincisi olarak finishe ulaştık. Takım arkadaşlarımız Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez birinci, Murat Bostancı-Onur Vatansever ikinci, Emre Yurdakul-Burak Erdener ise sekizinci oldular. Takım olarak çok iyi bir yarış çıkardık ve alabileceğimiz en iyi dereceyi aldık. Bu önemli bir başarı. Şu anda takımlar şampiyonasında avantaj yakaladık, amacımız kalan iki yarışta en yüksek yerde finish görerek şampiyonluğumuzu tekrar ilan etmek olucak.

Bütün yarış çok konsantre ve üstün gayret gösteren co-pilotum Burçin Korkmaz’a ve teknik ekip dahil tüm ekibe teşekkür ederim.

Bir sonraki yarışımız ANOK’un Samsun’da düzenleyeceği Hitit Rallisi olacak. Sezonun son toprak yarışı olan Hitit Rallisi’nde görüşmek üzere…

Sevgiler
Orhan

GERİ DÖN: Haberler