Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — Boğaziçi’nde Mükemmel Sonuç!

Boğaziçi’nde Mükemmel Sonuç!

Avrupa Ralli Şampiyonası‘nın altıncı yarışı olan Boğaziçi Rallisi’ni geride bıraktık. Yarışın olacağı hafta heyecan bizim için Pazartesi’nden başlayıp Pazar öğleden sonraya kadar sürdü diyebilirim. Bu yarışı özel kılan durum Türkiye Ralli Şampiyonası‘na 1.4 katsayı ile puan vermesi ve alışılagelen Türkiye şampiyonası rallilerinin yaklaşık iki misli uzunlukta olmasıydı. Hem takım olarak hem bireysel olarak çok detaylı bir hazırlık süreci geçirdik, İstanbul Rallisi‘nden sonra tüm otomobillerimiz sökülerek genel bakımları yapıldı, antremanlarımızı yaptık ve yarış günü geldi çattı. Yarışta genel klasmanda birincilik için mücadele edecek olan takım arkadaşlarımız Yağız Avcı ve Murat Bostancı‘nın yanısıra bizim ve diğer takım arkadaşımız Emre Yurdakul‘un da hedefi ilk 10 içerisinde kendimize yer bularak takımlar şampiyonasında avantaj elde etmekti.

Cuma günü Haydarpaşa’dan aldığımız start ile dış dünyadan koparak co-pilotum Burçin Korkmaz ile iyi bir tempo oturtmaya çalıştık. Yarışın uzunluğunu gözönüne aldığımızda geçtiğimiz Istanbul Rallisi gibi%100 atak değil, daha sakin yaklaşarak ve tempomuzu yarış ilerledikçe arttırarak gitmeyi düşündük. Bu sezon bizi takip eden herkesin alıştığı gibi takım arkadaşımız Emre ile yine birinci etaptan itibaren çetin bir mücadeleye girdik. Cuma günü yapılan iki etap sonunda günü genel klasmanda 14. ve Emre’nin 1 saniye arkasında tamamladık.

Cumartesi günü yapılacak 90 kilometre yarış için kolları sıvadığımızda seyircilerin favorisi Hallı etabı, ve İstanbul Rallisi‘nden bildiğimiz Göçbeyli ve Ulupelit etapları için bizde heyecanlıydık. Bütün gün Emre ile çok sıkı bir mücadele geçirerek 1 saniye geride başladığımız günü 90 kilometrenin sonunda ancak 4 saniye önde kapatabildik. Cumartesi akşamı uzun serviste teknik servisin özverili çalışması ile etaplarda eğilen rot kolumuz değiştirildi. Güne baktığımızda bizim için biraz stresli olsa da seyirciler için sonuçları takip etmek keyifli olmuştur diye düşünüyorum.

Pazar günü Cumartesi’nden de uzun ve toplam 120 kilometre yarışacağımız için bir anlamda yarışın kilit günüydü. Sabah iyi bir tempoyla başladık ve ilk iki etap sonunda biraz nefes alacak kadar öne geçmeyi başardık. Ancak günün üçüncü etabında Emre’nin mekanik arızaya yenik düşmesi bizi üzdü. Yarışın geri kalan üç etabını tamamlamadan önce servise gelip durum değerlendirmesi yaptık. Önümüzde S2000’den başka otomobil olmadığını ve arkamızın 5 dakika olduğunu görünce normalden çok daha düşük bir tempoyla yarışı tamamladık.

Yarışı pozisyonumuzu koruyarak iki çeker otomobiller sınıfında birinci, Sınıf 6’da ikinci, Genel klasmanda ise onuncu olarak tamamladık. Rallinin genel klasmanında Yağız 2. Murat ise 4. oldular, dolayısı ile takımlar şampiyonası için Castrol Ford Team Türkiye olarak çok önemli puanlar topladık.

Bizim için öncelikli önemli olan ralliyi bitirmekti, bunu elde edebildiğimiz için çok mutlu olduk. Ayrıca iki çeker şampiyonası ve sınıf 6 birinciliği için çok önemli puanlar topladık. Tüm teknik ekibe, zaman ekiplerine, ve destek ekiplerine çok çok teşekkür ederiz, bu yarışı bir bütün olarak takımca yaptık, herkes çok özveri ile çalıştı ve iyi bir sonuç aldık.

Şimdi artık bu yarışı unutup 3 hafta sonra yapılacak olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi için konsantre olmamız gerekiyor. Ford Otosan olarak ev sahibi olduğumuz bu yarış için şimdiden heyecanlıyız. Kocaeli’nde görüşmek üzere.

Sevgiler

Orhan Avcıoğlu & Burçin Korkmaz

GERİ DÖN: Haberler