Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — İstanbul’da da Birinciyiz!

İstanbul’da da Birinciyiz!

2012 sezonunun uzun zamandır özlemini duyduğumuz ilk toprak rallisini geçtiğimiz hafta Istanbul Otomobil Sporları Kulübü‘nün organize ettiği İstanbul Rallisi ile yaptık. Puantaj açısından çok kritik bir ralli olduğundan mutlak finish parolası ile start aldık ve finishe iki çeker ve sınıf altı klasmanlarında birinci, genel klasmanda ise dokuzuncu olarak gelmeyi başardık. Takımlar şampiyonasında Yağız Avcı‘nın ikinciliği ve Murat Bostancı‘nın üçüncülüğünün yanısıra, takımımıza 7 puan kazandırmış olmak bizim için en önemli başarı oldu. Sonuç olarak 2012 yılında ülkemizde yarışan 9 adet S2000 spec otomobil ve bir o kadar Mitsubishi Lancer Evo 9 arasından sıyrılıp toprak rallilerde ilk 10 içerisinde finish görebilmek bizim için iyi bir başarı diye düşünüyorum.

Yarışa gelecek olursak, ralli öncesi 10 aydır toprak zeminde yarışmamış olmanın verdiği gerginlik ve belirsizlik uzun zamandır yaşamadığımız bir histi bizim için. Nitekim yarışa pek hızlı başlayamadık ve zamanımız rakiplerimize göre oldukça yavaş çıktı. Ege ve Eskişehir rallilerinde olduğu gibi en büyük mücadelemizi yine takım arkadaşımız Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilisi ile yaşadık. Her etap saniyesi saniyesine otomobilimizin ve lastiklerimizin limitlerini zorlayarak, bazı bölümlerde limitlerin üzerine çıkarak yarıştık. Seyirciler için de dışarıdan bu yakın rekabeti izlemek keyifli olmuştur diye ümit ediyorum. Rallinin parkuru bazı kırıcı bölümler haricinde güzeldi, özellikle yeni ISG etabının ilk bölümü çok hoşuma gitti diyebilirim. Aynı kapsamda ISG etabının yumruk kadar taşlardan oluşan asfalt öncesi bölümünü ise bizim için yarışın en gergin anları oldu. Taşlı bölüm otomobillerimizi biraz fazla yordu, hatta ikinici loopta bu etapta karterimiz çatladı ve rot kolumuz eğildi. Ancak teknik ekibin servisteki özverili çalışması ile problemlerimiz çözülerek en son loop’a çıktık ve yarışı kendi sınıf ve grubumuzda birinci tamamladık.

Önümüzde Avrupa Ralli Şampiyonası‘nın 6. ayağı olan Boğaziçi Rallisi var. Istanbul Rallisi ile benzer etaplarda yapılan bu ralli için 1.4 katsayı üzerinden puan alacağımızdan bu rallide finish görmek en önemli hedefimiz. Daha sonra kendi sınıf ve klasmanımızda birincilik için mücadele edeceğiz. Avrupa’dan birçok başarılı pilotun ülkemizi ziyaret edeceği bu yarışta genel klasman birinciliği için şimdiden takım arkadaşlarım Yağız Avcı ve Murat Bostancı‘ya iyi şanslar diliyorum.

GERİ DÖN: Haberler