Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’na Başladık

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’na Başladık

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı 11-12 Nisan tarihlerinde İzmir’de Ege Rallisi ile başladı.

 

7 yarıştan oluşan şampiyonada sırasıyla İzmir, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Kıbrıs, ve İstanbul ayakları koşulacak. Yarış tarihleri ile ilgili detaylı bilgiye “Takvim” bölümünden ulaşabilirsiniz.

İzmir’in klasikleşen Gödence, Beyler, ve Efemçukuru etaplarına bu yıl İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde bir de Özel Seyirci Etabı eklendi. Castrol Ford Team Türkiye olarak dört otomobil ile start aldığımız yarışta, takım arkadaşımız Murat Bostancı yarışı kazanırken, biz ikinci etapta attığımız spin ve daha sonra yaşadığımız şanssızlıklar ile yarışın sonuna beşinci sırada geldik.

Ege Rallisinde sezonun ilk etabına ikinci zamanı yaparak başlasak da ikinci etabın başında spin atarak yolda askıda kaldık. Bu esnada otomobilimizi geri vitese geçirmek için kullandığımız mandal koptu ve otomobilimizi geri götüremediğimiz için bulunduğumuz noktada yaklaşık üç dakika kaybettik. Genel klasmanda bu spin ile on dokuzunculuğa kadar geriledikten sonra Pazar günü 11 etabın sonunda ancak beşinciliğe kadar tırmanabildik.

Bu şampiyonanın yedi yarışlık bir maraton olduğunu unutmadan şimdi Çanakkale’de 100.Yıl anısına yapılacak ralliye odaklanmamız gerekiyor. Ege Rallisinden fotoğraflara “galeriden”, yarışın özet görüntülerine ise “Video” bölümünden ulaşabilirsiniz.

GERİ DÖN: Haberler