Orhan AVCIOGLU Resmi Web Sitesi — Milli Olimpiyat Komitesi FairPlay Ödülüne Layık Görüldük

Milli Olimpiyat Komitesi FairPlay Ödülüne Layık Görüldük

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından verilen FairPlay ödüllerinde jüri tarafından “Sportif Davranış Şeref Diploması Ödülü”’ne layık görüldük.

 

Türkiye’nin en büyük motor sporları organizasyonu olan 42. Boğaziçi Rallisi’nde genel klasman birinciliği için çekiştiğimiz Finlandiya’lı rakibimiz Riku Tahko’nın yarışın dördüncü etabında yoldan çıkarak kaza yapması ve yardıma ihtiyacı olması sonucu biz yolda durmuş ve daha sonra ilk telsiz noktasına giderek ambulans çağrısında bulunmuştuk.
Bu davranışımız sebebiyle co-pilotum Burçin Korkmaz ile Türkiye’de bu konudaki en prestijli kurumdan “Sportif Davranış Şeref Diploması” ödülüne layık görülmek bizim için bir ömür boyunca unutulmayacak bir anı oldu.

Ödülümüzü 14 Mayıs gecesi Ataköy Olimpiyat Evi’nde yapılan güzel davette takım direktörümüz Serdar Bostancı, takım arkadaşımız Murat Bostancı, ailelerimiz ve TOSFED Genel Sekreteri Mete Bayrakçı ile birlikte aldık. Biz büyük bir takımın parçası olarak, bu ödülü Castrol Ford Team Türkiye adına aldık. Hiç şüphemiz yok ki takımımızdaki herhangi bir başkası aynı durumda olmuş olsaydı da yine durarak yabancı rakibimize yardım ederdi.

Türkiye’de motor sporlarında ilk defa böyle bir ödül veriliyor. Olimpik spor olmayan bir dalda bu ödülü almak bizim için çok büyük bir ayrıcalık. O gecede çok değerli spor insanları vardı, onlarla aynı ortamda ödül almak insanın her zaman yaşayabildiği bir değer değil.

Ödülümüzü aldıktan sonra takımımızın marka desteği Ford Otosan Genel Müdürü Sayın Haydar Yenigün Teknik Motorspor garajına yaptığı ziyarette bize takdim ettiği teşekkür yazısı ile de bizi onurlandırdı. Haydar Bey’e, Ford ailesine, ve bize bu fırsatı veren takım direktörümüz Serdar Bostancı’ya teşekkürlerimizi sunarız.

Ödül gecesinden görsellere ve ödüle sebep olan kaza videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Fairplay Fairplay Fairplay